nancyderidder-fotografie

Kasteel Schaloen

kasteel-Schaloen, kastelen, Limburg
Altijd mooi, de weerspiegeling van het kasteel in het water

Adres:

Kasteel Schaloen
Oud Valkenburg 5
6305 AA  Valkenburg

Provincie Limburg

Het Kasteel

Kasteel Schaloen ligt in de provincie Limburg en wel in het plaatsje Valkenburg. 

Het kasteel is alleen vanaf de buitenkant de bewonderen. De stallen en de bijgebouwen doen dienst als hotel maar het kasteel zelf kan niet worden bezichtigd. Helaas is de achterkant niet goed te zien, simpelweg omdat je er niet mag/kan komen om foto’s te maken.

Wel ligt er een leuk terras bij de voormalige stallen, je kan hier heerlijk wat eten en drinken en ondertussen genieten van het uitzicht op het kasteel.

Stukje geschiedenis

Kasteel Schaloen dateert uit de 14e eeuw en was toendertijd vele malen kleiner dan nu. In 1575 is het kasteel volgens de geschiedenis bijna geheel afgebrand, maar altijd weer opnieuw opgebouwd.

Ook heeft het kasteel vele oorlogen meegemaakt.  Hierdoor zijn er wel diverse restauraties uitgevoerd in de loop der jaren.

Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog bleek het kasteel totaal te zijn uitgeleefd, hierop volgde pas in 1956 een restauratie waardoor het kasteel weer bewoonbaar werd.

Nog meer kastelen zien ?

Klik dan hier om terug te gaan naar het overzicht van alle kastelen die ik heb mogen fotograferen in Nederland. Of klik simpelweg op de naam uit de lijst die naast de foto’s staat.

error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.