nancyderidder-fotografie

Kasteel Doorwerth

Adres:

Kasteel Doorwerth
Fonteinallee 2b
6865 ND  Doorwerth

Provincie Gelderland

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth ligt vlakbij Arnhem in de provincie Gelderland. Een sprookjesachtig en stoer kasteel met de sfeer van vroeger. 

Er is een mogelijkheid om het kasteel van binnen te bezichtigen, evenals trouwen op het kasteel.

Spookverschijnsel

Van kasteel Doorwerth is 1 regelmatig terugkerend spookverschijnsel bekend. In het kasteel zou namelijk de geest ronddwalen van een meisje dat ooit binnen de muren van het kasteel verhongerd is.
Zij werd het meest gezien in de noordvleugel van het kasteel.

Leuke weetjes

 • De Nederlandse regisseur Stephan Brenninkmeijer werd op  27 juni 1964 in het kasteel geboren en heeft hier tot 1970 gewoond.
 • Erik Hazelhoff Roelfzema schreef tussen 1969 en 1970 zijn boek Soldaat van Oranje 1940-1945.
 • Stukje geschiedenis

  Het kasteel wordt voor het eerst genoemd in 1260.

  Sinds 1280 ontwikkelde het kasteel zich tot een imposant gebouwencomplex inclusief een hoofdburcht en een voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd. Bij de Slag om Arnhem werd het kasteel door Duitsers bezet. In de winter van 44/45 is het grotendeels verwoest geraakt door beschietingen van Geallieerden. Uiteindelijk is het middeleeuwse kasteel door de Duitsers opgeblazen.

  Na de oorlog was er dus weinig meer over dan een trieste puinhoop. Het koste 37 jaar om het kasteel weer in zijn oude glorie te herstellen.
  Vanaf 1983 is het kasteel weer te bewonderen.
  Kasteel Doorwerth is een van de fraaiste kastelen van Nederland.

  Nog meer kastelen zien ?

  Klik dan hier om terug te gaan naar het overzicht van alle kastelen die ik heb mogen fotograferen in Nederland. Of klik simpelweg op de naam uit de lijst die naast de foto’s staat.

  error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.