nancyderidder-fotografie

Kasteel Duivenvoorde

Adres:

Kasteel Duivenvoorde
Laan van Duivenvoorde 4
2252 AKĀ  Voorschoten

Provincie Zuid Holland

Kasteel Duivenvoorde ligt in Voorschoten. Voorschoten ligt zoals de meeste wel weten in de provincie Zuid Holland. Het is 1 van de oudere kastelen van de provincie Zuid Holland en wordt al in 1226 genoemd.

Het merkwaardige van dit kasteel is echter dat het nooit verkocht is. Het is altijd door vererving op andere geslachten overgegaan, soms zelfs via de vrouwelijke lijn. Dit kan maar van weinig kastelen in Nederland gezegd worden.

In de eerste vijf eeuwen is het kasteel zelfs bewoond geweest door 1 en dezelfde familie, namelijk de Van Duivenvoordes, die haar naam (van Duvenvoirde) aan het kasteel heeft ontleend. Zij noemden zich dus naar het kasteel.

Het schijnt dat je op de zolder van kasteel Duivenvoorde nog kan zien hoe de was werd gedaan en gedroogd. Ik heb dit zelf niet gezien dus heb geen idee of dit ook echt zo is. De foto’s die ik van dit kasteel heb gemaakt zijn puur van de buitenkant.

Het Landgoed Duivenvoorde is gedeeltelijk open voor wandelaars die een wandelkaart hebben of ter plaatse aanschaffen. Dit gaat echt maar om een bedrag voor 1 euro ofzo. Hiervoor kan je in een mooi gebied wandelen.

De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor het onderhoud van zowel het kasteel als de omgeving. Je bent dus gelijk bezig voor het goede doel.
Voor het kasteel zelf gelden speciale openingstijden

Nog meer kastelen zien ?

Klik dan hier om terug te gaan naar het overzicht van alle kastelen die ik heb mogen fotograferen in Nederland. Of klik simpelweg op de naam uit de lijst die naast de foto’s staat.

error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.