nancyderidder-fotografie

Kasteel Eijsden

Adres:

Kasteel Eijsden
Graaf de Geloeslaan 8
6245 AS  Eijsden

Provincie Limburg

 

Kasteel Eijsden is echt een bijzonder kasteel met als bijgebouw nog de stallen. Als je hier staat kan je je met wat fantasie echt wel voorstellen hoe het was in de Middeleeuwen toch ?

Het kasteel wordt nog steeds prive bewoond door de familie Liedekerke, afstammelingen van de Belgische graaf Marcel de Liedekerke uit 1636.
Het is een zeer bijzonder kasteel, wat ook blijkt uit het feit dat het in de top 100 op de lijst van Nederlandse monumenten staat.

Stukje geschiedenis

De Belgische graaf Marcel de Liedekerke is eigenaar van het in 1636 gebouwde kasteel Eijsden in het zuiden van ons land. De bouwheer van het huidige kasteel was Arnold de Lamargelle.

De tuinen van kasteel Eijsden

De tuinen van kasteel Eijsden zijn vrij toegankelijk, van hieruit is het kasteel ook heel mooi te bewonderen en te fotograferen.
Het kasteel zelf is maar 1 keer per 2 jaar open.

Kasteel Eijsden heeft best een groot oppervlakte. De wandelpaden zijn bedekt met grind, dit maakt zo’n grappig knisperend geluid als je eroverheen loopt.
Uiteraard mag een overzichtsfoto, met als hoofd onderwerp natuurlijk het kasteel, niet ontbreken. Klik op de foto voor een nog groter resultaat.

kastelen, kasteel Eijsden
Een overzichts foto/panorama van kasteel Eijsden met zijn mooie voortuin.

Nog meer kastelen zien ?

Klik dan hier om terug te gaan naar het overzicht van alle kastelen die ik heb mogen fotograferen in Nederland. Of klik simpelweg op de naam uit de lijst die naast de foto’s staat.

error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.