Over mij
nancy

Nancy de Ridder

M
ijn naam is Nancy de Ridder, ik ben van het bouwjaar 1968 en woon al jaren in Schiedam.

Wat ooit begonnen is met het maken van vakantiekiekjes en wat foto’s aan elkaar plakken in Photoshop, is inmiddels uitgegroeid tot een ware passie voor de fotografie.
Ik vind het heerlijk om met de camera op pad te gaan in de vrije natuur.

Door mijn liefde voor dieren was ik voorheen regelmatig te vinden in verschillende dierentuinen, maar toen ik eenmaal de kans kreeg om vossen en eekhoorns in de vrije natuur te fotograferen was ik helemaal om. Voor mij geen dierentuinen meer.
Al de dierenfoto’s op deze website zijn dan ook genomen in de vrije natuur, je zult hier geen foto’s van dierentuinen vinden 😉

Sinds 2013 ben ik werkzaam in een woonzorgvoorziening voor ouderen, ik doe dit met veel liefde en plezier. Verder lees ik graag een boek, vooral de boeken van Jo Nesbo zijn favoriet, ook ga ik graag op vakantie, maarja wie niet.
Als ik op vakantie ga dan kijk ik van tevoren wat er te fotograferen valt, ik stippel mijn vakantie dus uit aan de hand van de foto’s die ik kan maken.

 Ik kan nog wel even doorgaan met vertellen hoe of wat maar ik denk dat het het leukste is als je gewoon maar eens een kijkje gaat nemen.

Mochten er eventuele vragen of opmerkingen zijn kan je mij bereiken via het contactformulier, ik streef ernaar om binnen een dag een antwoord terug te sturen.

Fotootje van mijzelf in actie, deze foto is wel van een aantal jaar geleden, ik zie dat ik hier nog heel kort haar heb...
Soms kan ik ook gewoon lekker genieten zonder camera, zoals hier in Noorwegen van het prachtige GeirangerFjord.

Waarom een nieuwe naam :

Zoals ik al zei op de Home pagina, is de naam veranderd van DazzlingPhotos naar NancydeRidder-fotografie. Maar waarom nou eigenlijk ?

Nou heel simpel, ik had het idee om een nieuwe Lay-Out te maken voor mijn website. Leuk zeiden ze tegen me dan moet je WordPress nemen, is zo’n handig programma……
Oke, kan geen kwaad dacht ik, laat ik eens gaan kijken hoe dat werkt. Nou direct al deed zich het eerste probleem voor. Mijn oude domeinnaam kon ik namelijk niet gaan gebruiken, ja het kon wel maar
dan zag je direct de aanpassingen die ik wilde maken online. Dat wilde ik niet dus dan maar geen WordPress voor mij.

Enkele weken gingen voorbij, vrienden praatte op mij in, doe het nou, het scheelt zoveel werk met hoe je het nu doet…..Na enkele weken was ik toch om, dan maar helemaal opnieuw met een nieuwe naam. Nou ik kan je zeggen, de eerste paar weken heb ik het programma echt vervloekt, want ik begreep er natuurlijk geen snars van.

Nou ben ik van nature geen opgever. Mijn motto is, als een ander het kan, dan moet ik het toch ook kunnen ?

Na een hoop avonden achter elkaar aan het tobben geweest te zijn heb ik toch maar de omschrijving erbij gepakt…en ja hoor toen lukte het wel hahahaha
Misschien toch wel handiger als je eerst leest hoe iets gedaan moet worden Nance….dat scheelt toch wel hahaha Dat is ook echt een typische karaktertrek van mij, eerst doen en dan later pas lezen hoe het eigenlijk moet 😉

Eerlijk is eerlijk…ik moet toegeven dat als je eenmaal weet hoe dat WordPress in elkaar steekt is het inderdaad een stuk minder omslachtig als wat ik hiervoor moest doen voor mijn oude website.

Om een lang en saai verhaal kort te maken, zie hier dus het resultaat van de nieuwe naam met een compleet nieuwe Lay-Out.
Het is best een grote verandering al zeg ik het zelf. Helemaal nieuw is de pagina Projecten. Wat dit precies inhoudt ga ik hier niet vertellen, dat mag je lekker zelf gaan bekijken.

Welke foto's vind je hier :

 • Diverse foto’s van dieren in de vrije natuur
 • Foto’s van Rotterdam, Schiedam en een aantal andere steden
 • Paddenstoelen
 • Zonsopkomsten en Zonsondergangen
 • Een aantal onweer foto’s
 • Foto’s gemaakt met lange sluitertijden, ook wel Long Exposure genoemd
 • Kastelen en Ruïnes
 • Uilen, IJsvogels, Roofvogels
 • Photoshop bewerkingen
 • Zwart/Wit foto’s
 • Landschappen
 • Foto’s van insecten, ook wel Macrofotografie genoemd
 • Watervallen

Waar werk ik mee :

canon lenzen

Ik ben de gelukkige eigenaar van een digitale spiegelreflex camera, de Canon 80D en heb de volgende lenzen :

 • Canon EF 100-400mm
 • Canon EF    24-105mm
 • Canon EF    10-  22mm Groothoek
 • Canon EF          100mm Macro 
 • Canon EF            50mm Portret

Voor foto’s met lange sluitertijden gebruik ik vaak een grijsfilter 10 stops. Hierdoor kan ik het water een wat melkachtig effect geven en vooral bij watervallen en stromend water, maar ook soms bij wolkenpartijen geeft dit een erg leuk effect.

Uiteraard mag een statief niet ontbreken. Ik heb werkelijk geen idee meer welk merk ik heb, ook niet zo belangrijk natuurlijk. Een statief is voor sommige vormen van fotografie echt onmisbaar.