nancyderidder-fotografie

Kasteel Heemstede

Adres:

Kasteel Heemstede
Heemsteedseweg 20
3992 LS  Houten

Provincie Utrecht

Kasteel Heemstede ligt in de provincie Utrecht. Het kasteel wordt gekenmerkt door een symmetrische stijl. Op alle vier de hoeken staan hoekige torens en er is een brede slotgracht om het kasteel.

Favoriet

Stiekem is dit wel 1 van mijn favoriete kastelen, ondanks ik er niet veel foto’s van heb kunnen maken. Het is denk ik puur de uitstraling van dit kasteel waardoor kasteel Heemstede in mijn favorieten lijstje terecht is gekomen. Een mooie opgang met een aantal traptreden….niet teveel natuurlijk, maar precies genoeg om het een sjiek uiterlijk te geven. Ook heeft het een hele lange oprijlaan, deze gaat nu naar parkeerplaatsen voor bezoekers.

 

Stukje geschiedenis

Sinds 1614 werd het kasteel niet meer bewoond en raakte het vervallen. In 1680 komt het kasteel in het bezit van Diederick van Velthuysen, deze gaf een architect de opdracht om het kasteel weer op te bouwen. Later wisselt het kasteel veelvuldig van eigenaar en raken de tuinen in verval.

In 1987 breekt er brand uit en gaat er nog meer verloren van het inmiddels ruïne geworden kasteel. In 1999 komt het kasteel in het bezit van WCN (nu Phanos) en wordt het kasteel weer in oude glorie hersteld.

Restaurant

Sinds maart 2002 zit er een restaurant in de onderste laag van kasteel Heemstede, met een terras aan de slotgracht. Eigenlijk is het er nog steeds niet van gekomen om daar eens wat te gaan eten/drinken.

Nog meer kastelen zien ?

Klik dan hier om terug te gaan naar het overzicht van alle kastelen die ik heb mogen fotograferen in Nederland. Of klik simpelweg op de naam uit de lijst die naast de foto’s staat.

error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.