chateau de noisy, anubis, chateau miranda, spookkasteel

Chateau de Noisy

nancyderidder-fotografie.nl

nancyderidder-fotografie.nl

Chateau de Noisy

Chateau de Noisy, is gebouwd in 1866, Het kasteel heeft verschillende taken gehad en staat ook wel bekend als Chateau Miranda of Home de Noisy. Dat laatste was de naam toen het als weeshuis diende.

Tijdens de Franse Revolutie verliet de familie Liedekerke-Beaufort het kasteel van Vêves om te gaan wonen in een nabijgelegen boerderij. Na de revolutie gaf de familie in 1886 opdracht aan een Engelse architect om vlak naast deze boerderij een kasteel te ontwerpen als zomerverblijf.

Tot en met de tweede wereldoorlog bleef het kasteel bewoond door de familie. Hierna werd het kasteel als kindertehuis gebruikt  en vanaf ongeveer 1980 werd het gebruikt voor buitensportactiviteiten voor kinderen.

Nadat het kasteel leeg kwam te staan in 1991 raakte het snel in verval. Alle 500 ruiten in het kasteel zijn gesneuveld en in sommige delen van het gebouw zijn complete trappenhuizen ingestort.

De gemeente heeft al enkele malen een bod gedaan om het kasteel en de grond over te nemen maar de familie wil nog geen afstand doen van het kasteel.

Leuk weetje

In 2009 werd het kasteel gebruikt voor opnames van de film Anubis en de Wraak van Arghus.

Die bogen zijn echt zo mooi, ook de kleur blauw hoort er helemaal bij. Ik kon het dus ook niet laten om van deze bogen een panorama foto te maken. Het zijn er twee geworden.

error: Sorry deze foto is eigendom van nancyderidder-fotografie.Wilt u deze foto gebruiken neem dan contact op via de contactpagina.
terug naar boven