nancyderidder-fotografie

Zonsopkomsten

Zonsopkomsten

De opkomende zon, ook wel sunrise of zonsopkomst genoemd, heeft zo zijn mooie momenten.
Helaas moet je er wel vroeger voor je bed uit, en dat kost soms best wat moeite, maarja als je dan thuiskomt met de foto’s die je in gedachten had dan is de vroege wekker snel vergeten.
In de winter heb je geluk, dan komt de zon wat later op, hierdoor hoeft de wekker niet zo heel erg vroeg als in de zomer gezet te worden.

Foto’s van een opkomende zon/sunrise, zijn nooit hetzelfde, al sta je elke dag op dezelfde plek, het is elke ochtend weer anders.
Soms heb je ook weleens flinke pech. Dan heb je een geweldige locatie maar is er teveel dikke bewolking en komt de zon dus op achter de wolken, wat nou net niet de bedoeling is. 

Ik probeer altijd wel van tevoren te kijken waar ik wil gaan staan om de zonsopkomst te fotograferen, dit scheelt behoorlijk wat tijd.
De kans dat je door het zoeken naar een geschikte plek de zonsopkomst mist is hierdoor beperkt. Als de zon eenmaal opkomt kan het namelijk best snel gaan, en voor je het weet is het effect wat je wilde bereiken weg.

Deze foto van de Willemsbrug in Rotterdam mag niet ontbreken. Ik was hier op een zondagochtend om 07.00 uur.
Er was praktisch niemand op straat, wat ook niet zo heel erg raar is zo op de zondag ochtend natuurlijk. De zon kwam precies mooi op achter de brug.

error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.