nancyderidder-fotografie

Paddenstoelen

Paddenstoel, natuurfotografie, knolparasolzwam
Knolparasolzwam

Paddenstoelen

Vooral in de herfst staat het bos vol met schitterende paddenstoelen. De Vliegenzwam is wel de meest bekende paddenstoel ooit, wie kent hem niet, de rood met witte paddenstoel.
Paddenstoelen groeien niet alleen in het bos, maar ook in weilanden, akkers, parken, bermen, tuinen en zelfs op mest. Ieder soort heeft zijn eigen voorkeur. De ene wil het liefste schaduw terwijl de ander het liefst op stenen zit.

Er zijn paddenstoelen die je kunt eten, zoals de champignon of het eekhoorntjesbrood. Maar er zijn ook paddenstoelen die giftig zijn. Je moet dus nooit zomaar een paddenstoel eten.
Niet alleen wij maar ook dieren eten paddenstoelen. Denk hierbij aan: slakken, kevers, muizen, konijnen en eekhoorns.

Legende:
Een paddenstoel heeft zijn naam gekregen, door de magische wereld. Mensen vonden paddenstoelen maar rare dingen. Dat kwam omdat het bos opeens vol kon staan met paddenstoelen. De verhalen gingen rond. Er zouden kabouters in de paddenstoelen wonen. En heksen zouden paddenstoelen gebruiken voor hun toverdrankjes. Padden waren de huisdieren van heksen. De padden moesten door het bos heen en af en toe natuurlijk even rusten. Volgens de mensen moesten de padden hun eigen stoel hebben meegenomen. En zo kwam de paddenstoel tot leven!

Vroeger, toen men nog niet wist dat paddenstoelen groeien op een vrijwel onzichtbare zwamvlok in de grond, dachten mensen dat heksenkringen ontstonden op plekken waar ’s nachts heksen gedanst hadden.
Om die magie nou net wat te versterken is er paddenstoel lightpainting, hierbij komen de paddenstoelhuisjes tot leven. Nouja niet echt dan, maar met een beetje fantasie is het net of het licht aan is. Neem maar eens een kijkje op de paddenstoel lightpainting pagina.  Alleen te bereiken via deze link.

Paddenstoel, natuurfotografie, geschubte-inktzwam
Geschubte Inktzwam

Al de namen van de Paddenstoelen heb ik niet allemaal van mijzelf, zo slim ben ik ook weer niet 😉 
Als bevriende fotografen de naam ook niet weten dan zoek ik ze via deze site op.
Een handige site waarop je ook kan zien of het een zeldzame of een dood ordinaire hollandse paddenstoel is.

error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.