nancyderidder-fotografie

Onweer

Onweer

Onweer is een bui die gepaard gaat met elektrische ontladingen. Deze ontladingen zijn waarneembaar als een lichtflits, de bliksem, gevolgd door een dof rommelend geluid, de donder.

Als kind zijnde was ik erg bang voor onweer. Toen ik eenmaal wat ouder was bleek ik nog geen held en zeker geen fan te zijn van dit natuurgeweld… tot ik ging fotograferen. Ik had mooie foto’s gezien van het onweer van andere fotografen en dat vond ik zo gaaf….dat wilde ik ook.

Voorzichtig ging ik oefenen op het balkon, nou ik kan je zeggen dat viel nog lang niet mee zeg. Een foto van de bliksem maak je namelijk niet zomaar. Het is een kwestie van je camera zo in te stellen dat je een wat langere sluitertijd hebt, ongeveer 30 sec. is wel noodzakelijk, en dan maar hopen dat er net op dat moment op de plek waarop je camera gericht is, een bliksemschicht komt.

Helaas, zeg ik nu heel stoer, onweert het niet zo heel erg vaak in Nederland. Maar als het dan onweert en ik ben vrij dan probeer ik erop uit te gaan met de camera in de hoop dan toch eindelijk eens DE foto te kunnen maken.

error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.