nancyderidder-fotografie

Zonsondergangen

Zonsondergangen

De dag is voorbij en het zonnetje gaat onder. Vaak heb je dan aan het water of strand een mooi beeld hoe de zon in het water zakt. Helaas is dit niet altijd even spectaculair aangezien de wolken het vaak kunnen verknallen helaas. Ook zonsondergangen, ook wel sunsets genoemd, bij een weiland kunnen mooi zijn, mits er niet teveel bewolking is.

Eigenlijk is het niet snel goed. Teveel wolken is niet fijn maar helemaal geen wolken maakt de gehele foto weer wat saai. Geen enkele zonsondergang is hetzelfde, dat is het mooie van de natuur, elke dag is anders en iedereen beleefd het ook anders.

Het zonnetje gaat best snel onder, werken met een langere sluitertijd heeft hierbij dus niet zo heel erg veel zin, aangezien je dan een bewogen zon op je foto hebt. 

Nadat het zonnetje is ondergegaan heb je nog kans op hele mooie luchten, dus niet als een speer de camera inpakken en naar huis, maar even afwachten wat er misschien nog komen gaat. Als de zon onder is kan je natuurlijk wel met langere sluitertijden werken. Dit geeft vooral een mooi effect op het water en de wolken als die er zijn.

Sunset, Sunsets, Sunset, Zonsondergang, Zonsondergangen

Sunsets      Sunsets    Sunsets    Sunset  Zonsondergang 

error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.