nancyderidder-fotografie

Landschappen

Landschappen

Landschappen fotograferen, ik doe het niet vaak maar heb mij voorgenomen om het toch wat vaker te doen. Vaak ga ik namelijk op pad met een bepaald doel, of dat nou de zonsondergang is of de natuur in voor Macrofotografie. Ik vergeet dan domweg om wat foto’s te maken van de omgeving, en heb mij dus voorgenomen om hier meer op te gaan letten. 

De landschap foto’s maak ik altijd met een statief, soms in combinatie met een ND filter maar altijd met een draadontspanner, dit om zo min mogelijk beweging te krijgen in de foto. Dit laatste is helemaal funest als ik gebruik maak van het grijsfilter. Sinds kort heb ik ook een verloopfilter, hiermee kan ik de belichting van de wolkenpartij wat meer in de hand houden en komen ze net wat mooier tot zijn recht.

Landschappen fotograferen is een ruim begrip, want ja wat zijn nu eigenlijk precies landschappen? Zelf vind ik dat foto’s van de duinen van bijvoorbeeld Hoek van Holland ook onder deze categorie vallen, maar ook de tulpenvelden uit de bollenstreek horen er wat mij betreft gewoon bij. Zo heeft iedereen een eigen opvatting wat wel of niet onder landschappen verstaan wordt. En dat iedereen een eigen mening heeft is maar goed ook, anders wordt het allemaal gewoon te saai.

Klik op een foto naar keuze in de gallery om hem in groter formaat te bekijken

of ga terug naar de
Natuur Pagina

error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.