landschappen, onweer

Landschappen

Landschappen fotograferen, ik doe het niet vaak maar heb mij voorgenomen om het toch wat vaker te doen. Vaak ga ik namelijk op pad met een bepaald doel, of dat nou de Zonsondergang is of de natuur in voor Macrofotografie en dergelijke. Ik vergeet dan domweg om wat foto’s te maken van de omgeving, en heb mij dus voorgenomen om hier meer op te gaan letten. 

De landschap foto’s maak ik altijd met een statief, soms in combinatie met een ND filter maar altijd met een draadontspanner, dit om zo min mogelijk beweging te krijgen in de foto. Dit laatste is helemaal funest als ik gebruik maak van het grijsfilter.

Rivier de la Hoëgne
La Hoëgne is een rivier in de Belgische provincie Luik. Het is een zijrivier van de Vesder en heeft een lengte van 30 kilometer.
Langs de rivier loopt een pad, deze is niet echt gemakkelijk te lopen want op sommige stukken steken de wortels uit de grond.
Hier en daar is er een soort van brug gemaakt, hierdoor kan je de rivier oversteken en aan de andere kant verder lopen.
Het is een mooi natuurgebied en een erg mooie plek om te fotograferen.

Ook onweer foto’s horen wat mij betreft onder het kopje landschappen. Dit is ook echt onwijs gaaf om te doen en het geeft echt een kick als je terug kijkt opje camera en je ziet dat je de bliksem erop hebt gekregen.

Wat ik al zei foto’s maken van Onweer is zo gaaf om te doen. 

Onweer is een bui die gepaard gaat met elektrische ontladingen. Deze ontladingen zijn waarneembaar als een lichtflits, de bliksem, gevolgd door een dof rommelend geluid, de donder.

Als kind zijnde was ik erg bang voor onweer. Toen ik eenmaal wat ouder was bleek ik nog geen held,
en zeker geen fan van onweer te zijn. Tot ik ging fotograferen…..
Ik had foto’s gezien van onweer van andere fotografen en dat vond ik zo gaaf, dat wilde ik ook.

Voorzichtig ging ik oefenen op het balkon, nou ik kan je zeggen dat viel nog lang niet mee zeg.
Een foto van de bliksem maak je namelijk niet zomaar, het is een kwestie van je camera zo in te stellen dat je een wat langere sluitertijd hebt, ongeveer 30 sec. is wel noodzakelijk. En dan maar hopen dat er net op dat moment, op de plek waarop je camera gericht is, een bliksemschicht komt.

Helaas, zeg ik nu heel stoer, onweert het niet zo vaak in Nederland, maar als het dan onweert dan probeer ik erop uit te gaan met de camera, in de hoop dan toch eindelijk eens DE foto te kunnen maken.

- landschappen -