nancyderidder-fotografie

Watervallen

Watervallen

Helaas hebben we niet zoveel watervallen in Nederland. De enige die ik echt leuk vind in Nederland is de waterval bij Sonsbeek. Een erg leuk foto object, je kan er zelfs onderdoor lopen.

Nee voor echte watervallen moet je naar het buitenland. Als ik dan ook in het buitenland ben dan zoek ik ze ook wel op moet ik eerlijk bekennen. Zo heb ik mijn hart kunnen ophalen in Schotland, IJsland en vooral in Noorwegen. De één is daar nog mooier dan de ander.

Watervallen hebben gewoon iets bijzonders. Het is een prachtig gezicht hoe het water nietsvermoedend stroomt, naar beneden dondert en vervolgens weer zijn weg vervolgt. Watervallen kunnen immens groot zijn, maar ook slechts een metertje hoog, maar wat zijn ze fotogeniek. Als ik watervallen ga fotograferen maak ik gebruik van een 10 stops ND filter en mijn statief. Door het filter kan je een wat langere sluitertijd creëren waardoor het water wat melkachtig wordt op de foto.

Wat ook wel heel apart is om te zien, zijn bevroren watervallen. Echt je weet niet wat je ziet. Vooral in IJsland heb ik bevroren watervallen gezien. Ik kan je zeggen het is best een gekke gewaarwording als je op pad gaat voor een waterval en je staat er dan voor en hij is bevroren pffff Ik wist eerlijk gezegd niet dat dit kon.

Klik op een foto naar keuze in de gallery om hem in groter formaat te bekijken

of ga terug naar de
Natuur Pagina

error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.