natuurfotografie

Natuur

We staan er nooit zo bij stil, maar de natuur is gewoon echt heel mooi. Bij natuurfotografie denk ik al snel aan landschappen en mooie watervallen.

Als je gaat zoeken wat de definitie is van natuur kom je veel verschillende meningen tegen. Het mooiste waar ik mij het meest in kan vinden is de uitspraak; “Alles waar we in leven wat niet door mensen in gemaakt is natuur.” Kijk bijvoorbeeld eens naar de Paddenstoelen, hiervan zijn veel verschillende soorten, en ze groeien gewoon “wild” in de natuur, hier is geen mens aan te pas gekomen.

Als kind zijnde had ik niet zoveel met de natuur. Als mijn ouders zeiden, “Kijk eens hoe mooi het zonnetje ondergaat in de zee”, dan dacht ik echt, Ja het zal allemaal wel, ik zie er niets bijzonders aan. Ik denk dat iedereen dat wel had als kind zijnde. Toen ik met fotograferen begon zag ik de natuur ineens met hele andere ogen. Het kan inderdaad supermooi zijn om de zon te zien zakken, of juist ’s morgens vroeg weer op zien te komen.

Fotograferen in de natuur is heerlijk om te doen, je voelt de zon op je huid, je ruikt de frisse lucht, je hoort verschillende vogels fluiten, kortom het is gewoonweg in alle rust genieten van wat de natuur te bieden heeft. Elk jaargetijde heeft zo wel zijn charmes, hoewel ik eerlijk moet bekennen dat de Lente en de Herfst toch wel mijn voorkeur heeft.

Ik heb een aantal verschillende mappen aangemaakt waarvan ik vind dat dit typisch onder het kopje natuur valt.

Foto’s van diverse paddenstoelen, zoals de Vliegenzwam, de Inktviszwam, de Porseleinzwam en nog vele anderen soorten.

Foto’s van diverse Watervallen, gefotografeerd in onder andere Nederland, Schotland, Noorwegen en IJsland.

Foto’s van diverse Zonsopkomsten, geen ene dag komt het zonnetje hetzelfde op dus geen foto is hetzelfde.

Foto’s van diverse zons-ondergangen, ook hier geldt dat geen ene zonsondergang hetzelfde is.

Verschillende landschap foto’s. Ook kan je hier een aantal foto’s van het onweer vinden. 

Foto’s die gemaakt zijn met lange sluitertijden met behulp van een 10 stops ND filter.