Schiedam, HDR fotografie

Schiedam

Schiedam, een heerlijke stad om te wonen, ik woon er zelf namelijk al jaren. Het is ook een leuke stad om te fotograferen. Het heeft namelijk veel leuke locaties die echt de moeite waard zijn voor vele fotografen.

Deze leuke stad vind je tussen de wereldstad Rotterdam en Vlaardingen, oorspronkelijk aan de Schie maar later ook aan de Nieuwe Maas. Schiedam is bekend om haar jeneverproductie en heeft een historische binnenstad.

Ook zijn er vele molens te vinden, zoals de drie Koornbloemen en molen de Walvisch. Toch vind je de meeste fotografen in de binnenstad. Hier kan je onder andere het Zakkendragershuisje en de Korenbeurs vinden.

Parkeren is helaas veelal betaald, maar de locaties zijn vanuit elke parkeergarage lopend goed te doen.

Schiedam is niet alleen leuk om te fotograferen door zijn architectuur, maar heeft ook genoeg weilanden en natuurparken. Sommige zonsopkomsten zijn dan ook in Schiedam gemaakt, Deze vind je op deze pagina.

Avond fotografie

Bij deze vorm van fotografie werk je met langere sluitertijden en een statief is dan echt wel noodzakelijk.

Het blauwe uurtje

Het uur na zonsondergang wordt ook wel het blauwe uurtje genoemd, de lucht is dan (bij helder weer) echt mooi blauw.

HDR fotografie

Meerdere opnames met verschillende belichtingen (overbelicht, normaal belicht en onderbelicht), die dan later met Photoshop worden samengevoegd. Dit kan soms tot extreme foto’s leiden.

Panorama foto's

Meerdere foto’s van bepaalde stukken fotograferen. Hierbij moet je wel rekening houden dat elke foto elkaar iets overlapt,  zodat je als je thuis komt alles als het ware aan elkaar kan plakken.