Steden, HDR fotografie, blauwe uurtje

Overige Steden

Naast Rotterdam en Schiedam zijn er natuurlijk nog meer steden die echt wel fotogenieke locaties hebben. Zo ben ik onder andere in Delft, Maassluis en Delft geweest. Eigenlijk heeft elke stad wel een mooie locatie om te fotograferen, je moet het alleen willen zien.

Zo heb ik zelf een aantal in Gouda gewoond, toendertijd was ik nog niet zo met fotografie bezig en zag ik Gouda gewoon als stad, met verder niets bijzonders. Nu kijk ik hier met hele andere ogen naar. Ik moet dan ook nodig eens terug om wat foto’s van deze stad te maken.

Aangezien ik van sommige steden maar enkele foto’s heb en ik die toch de moeite waard vond om op deze website te laten zien, heb ik ze op deze pagina allemaal bij elkaar gezet.

Avond fotografie

Bij deze vorm van fotografie werk je met langere sluitertijden en een statief is dan echt wel noodzakelijk.

Het blauwe uurtje

Het uur na zonsondergang wordt ook wel het blauwe uurtje genoemd, de lucht is dan (bij helder weer) echt mooi blauw.

HDR fotografie

Meerdere opnames met verschillende belichtingen (overbelicht, normaal belicht en onderbelicht), die dan later met Photoshop worden samengevoegd. Dit kan soms tot extreme foto’s leiden.

Panorama foto's

Meerdere foto’s van bepaalde stukken fotograferen. Hierbij moet je wel rekening houden dat elke foto elkaar iets overlapt,  zodat je als je thuis komt alles als het ware aan elkaar kan plakken.