nancyderidder-fotografie

Steden

Bij deze vorm van fotografie werk je met langere sluitertijden en een statief is dan echt wel noodzakelijk.

Het uur na zonsondergang wordt ook wel het blauwe uurtje genoemd, de lucht is dan (bij helder weer) echt mooi blauw.

Meerdere opnames met verschillende belichtingen (overbelicht, normaal belicht en onderbelicht), die dan later met Photoshop worden samengevoegd. Dit kan soms tot extreme foto’s leiden.

Meerdere foto’s van bepaalde stukken fotograferen. Hierbij moet je wel rekening houden dat elke foto elkaar iets overlapt,  zodat je als je thuis komt alles als het ware aan elkaar kan plakken.

Op deze pagina vind je foto’s van diverse steden. Elke stad heeft wel zijn eigen mooie fotogenieke plekjes. Het fotograferen van steden kan overdag, ’s avonds en tijdens het blauwe uurtje, sommige locaties lenen zich uitstekend voor een panorama foto, deze probeer ik dan ook altijd te maken.

Zit er een foto bij waarvan je denkt die zou ik graag willen hebben voor thuis aan de muur of voor op het werk, neem dan even contact met mij op dan komen we er vast wel uit. 
Sommige foto’s zijn gebruikt voor diverse projecten, zoals een achtergrond van een keukenwand en een achtergrond bij een stand op een beurs. De foto’s van deze projecten kan je hier bekijken.

Bij het maken van deze nieuwe website heb ik veel foto’s eens opnieuw kritisch bekeken, hierdoor hebben een hoop steden foto’s de selectie niet gehaald. Reden te meer dus om hier weer eens wat nieuwe foto’s voor te maken.

Klik op één van de steden om meer foto’s van die stad te zien.

Schiedam is gelegen tussen Rotterdam en Vlaardingen, oorspronkelijk aan de Schie en later ook aan de Nieuwe Maas. De stad is wereldwijd bekend om haar jeneverproductie, en heeft een historische binnenstad.

Schiedam heeft ook vele molens en leuke locaties om te fotograferen. De meeste fotografen vind je dan ook rondom het Zakkendragers huisje en de Korenbeurs.

Rotterdam heeft veel leuke locaties voor fotografen. Bekende locaties zijn bijvoorbeeld de Erasmusbrug en de Kop van Zuid, maar er zijn natuurlijk nog veel meer locaties wat de moeite waard is om te fotograferen.

De Skyline van Rotterdam is persoonlijk mijn favoriete foto om te maken. Vooral tijdens het blauwe uurtje is dit een dankbaar onderwerp.

Naast Rotterdam en Schiedam zijn er natuurlijk nog meer steden die echt wel fotogenieke locaties hebben. Zo ben ik onder andere in Delft, Maassluis en Delft geweest.

Aangezien ik van sommige steden maar enkele foto’s heb en ik die toch de moeite waard vond om op deze website te laten zien, heb ik ze op deze pagina allemaal bij elkaar gezet.

error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.