Rotterdam, HDR fotografie

Rotterdam

Rotterdam is een havenstad gelegen in het westen van Nederland, in de provincie Zuid-Holland. De stad is gelegen aan de Nieuwe Maas. De haven van Rotterdam, lange tijd de grootste ter wereld, is de grootste en belangrijkste van Europa.

De naam Rotterdam stamt uit de dertiende eeuw en verwijst naar een dam in de rivier de Rotte. De historische binnenstad werd in mei 1940 grotendeels verwoest door een Duits bombardement. Rotterdam staat bekend om zijn vernieuwende architectuur.

Rotterdam heeft veel leuke locaties voor fotografen. Bekende locaties zijn bijvoorbeeld de Erasmusbrug en de Kop van Zuid, maar er zijn natuurlijk nog veel meer locaties wat de moeite waard is om te fotograferen.

De Skyline van Rotterdam is persoonlijk mijn favoriete foto om te maken. Vooral tijdens het blauwe uurtje is dit een dankbaar onderwerp.

Avond fotografie

Bij deze vorm van fotografie werk je met langere sluitertijden en een statief is dan echt wel noodzakelijk.

Het blauwe uurtje

Het uur na zonsondergang wordt ook wel het blauwe uurtje genoemd, de lucht is dan (bij helder weer) echt mooi blauw.

HDR fotografie

Meerdere opnames met verschillende belichtingen (overbelicht, normaal belicht en onderbelicht), die dan later met Photoshop worden samengevoegd. Dit kan soms tot extreme foto’s leiden.

Panorama foto's

Meerdere foto’s van bepaalde stukken fotograferen. Hierbij moet je wel rekening houden dat elke foto elkaar iets overlapt,  zodat je als je thuis komt alles als het ware aan elkaar kan plakken.