nancyderidder-fotografie

Noorwegen

Het uitzicht op het Geirangerfjord, met de Fossevandring op de voorgrond
Het uitzicht op het Geirangerfjord, met de Fossevandring op de voorgrond

Noorwegen

In juni 2018 was het dan eindelijk zover. Een langverwachte droom kwam uit, 10 dagen naar Noorwegen. Thuis natuurlijk alweer leuke adresjes uitgezocht waar je mooie foto’s kon maken. Als ik toch maar eens met de helft van de foto’s thuis kwam die ik op het internet had gezien, ach wat zou ik dan een gelukkig mens zijn dacht ik terwijl ik de coördinaten zorgvuldig opschreef.

Alles valt en staat met de weersomstandigheden. Nou wij hadden geluk. We hebben van de 10 dagen dat wij daar waren maar 2 dagen regen gehad.
Helaas was dat wel op de dagen dat we hadden gepland om de Preikestolen te beklimmen. Dit kon door het slechte weer dus helaas niet doorgaan. Ach reden te meer om nog een keer terug te keren naar dit geweldige land nietwaar?

In Noorwegen hadden wij  weer een leuke auto gehuurd. Zo konden wij dus gaan en staan waar we wilden. Over de tolwegen in Noorwegen hoef je je geen zorgen te maken, met een gehuurde auto gaat alles automatisch en wordt dit vanzelf afgeschreven. Als je met eigen auto reist kan je van tevoren ergens inschrijven. Hierdoor komt de rekening ook automatisch thuis.

Landschappen

Noorwegen kent vele landschappen en zijn allemaal even mooi. Het verkeer rijdt net als in Nederland gewoon aan de rechterkant. Zo rij je tussen de bergen met flinke hellingen en zo rij je weer door vlakke landschappen. Het water in Noorwegen is echt bizar mooi van kleur. Het heeft namelijk een blauw-groenachtige kleur wat haast niet te omschrijven is.

Klik op een foto naar keuze in de gallery om hem in groter formaat te bekijken

of ga terug naar de pagina van 
Reizen

Noorwegen is ook rijk aan vele watervallen. Aangezien de watervallen een aparte plek hebben op deze website kan je de watervallen hier vinden.

error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.