nancyderidder-fotografie

Vogels

Vogels

Iedereen heeft wel een favoriete vogel of meerdere vogels. Mijn favoriete vogels zijn bijvoorbeeld de IJsvogels en de Uilen. Ik ben echt gek op uilen maar jeetje zeg wat zijn die moeilijk te fotograferen. Overigens zijn alle vogels een uitdaging om ze goed op de foto te krijgen want een vogel laat zich helaas niet vertellen wat hij of zij moet doen. Dus wanneer je denkt, goh dat doe ik even, dan kom je van een koude kermis thuis.

Een goede voorbereiding is dus wel handig, daarnaast is het handig dat je zo stil mogelijk te werk gaat. Wanneer je foto’s wilt maken vanuit de auto zorg er dan voor dat de motor iets eerder uitgeschakeld is voordat je daadwerkelijk bij de vogel in de buurt bent. Dit geeft echter ook weer geen garanties, want ja, het blijft natuurlijk wel de natuur he, en die laat zich nou eenmaal niet sturen.

IJsvogels zijn bovendien ook nog eens super snel dus hierbij is het zaak dat je snel kunt focussen met je camera. Wanneer de IJsvogel op zijn of haar stokje zit maak je de meeste kans om een mooie foto te maken, maar zodra ze je horen heb je kans dat ze wegvliegen voordat je de foto hebt gemaakt. Mijn tip is dan ook om gebruik te maken van verschillende vogelhutten. In deze hutten zit je goed beschut dus heb je hierbij de meeste kans om een mooie foto te maken. Voor de puffins ben ik overigens naar Schotland geweest aangezien deze helaas niet in Nederland voor komen. Zeg nou zelf, ze hebben toch een leuk koppie?


ijsvogels, kingfisher, vogels, vogelfotografie
IJsvogels
uilen, steenuil, bosuil, velduil, oehoe
Uilen
uffins, papegaaiduiker, vogels, schotland
Puffins
roofvogels, buizerd, vogelfotografie
Roofvogels
Bijeneter, wespenvanger, diverse-vogels, natuurfotografie
Overige vogels
error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.