nancyderidder-fotografie

IJsvogels

IJsvogels zijn een opvallende verschijning door de afstekende blauwe en oranje kleuren, maar ook een zeer schuwe soort die zich weinig laat zien. De ijsvogel is een typische viseter dus sterk aan water gebonden. Zijn voorkeur gaat uit naar stromende wateren.

De mannetjes zijn enkel van de vrouwtjes te onderscheiden aan de kleur van de basis van de ondersnavel, die bij het vrouwtje dofrood is en bij het mannetje net zo zwart als de bovensnavel.
Juvenielen onderscheiden zich van de volwassen exemplaren door het valere met donkergrijs gerande borstveren, gevlekte kruin, lichtere snavelpunt en donkerbruine pootjes.

De beste manier om deze geweldige vogels te fotograferen is vanuit een schuilhut of camouflage tentje. Je moet er best veel geduld voor hebben want ze zijn erg schuw en als ze iets bedreigends hebben gehoord of gezien dan duurt het echt lang voor ze weer terug komen. Net als je denkt nou hij komt echt niet meer terug, dan zit hij ineens voor je neus. Dit geeft echt een adrenaline kick.

Klik op een foto naar keuze in de gallery om hem in groter formaat te bekijken
IJsvogels

of ga terug naar de
Vogel-Pagina

error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.