Grondeekhoorns

Zoeken naar diverse Categorieën

Grondeekhoorns

Ik had al veel foto s voorbij zien komen van deze grondeekhoorntjes, echter was ik zelf nog nooit in de gelegenheid geweest om deze te fotograferen. Vandaag was dan eindelijk de dag waarop dit wel zou gaan gebeuren…..tenminste dat wil zeggen, het plan was er.

De weg ernaartoe gaf al wat problemen, want juist op die dag was er schijnbaar een erg belangrijke hockeywedstrijd in Tilburg. In Tilburg ja, de Siberische grondeekhoorns zijn te vinden in het wandelbos van Tilburg. Aangezien de plek al heel bekend is kan ik dit rustig vermelden in dit blog.

grondeekhoorn, siberische grond eekhoorn, natuur, wandelbos
Heerlijk aan het smullen van het voer welke was neergelegd door een wandelaar.

Aangekomen op de plek waar ze zouden zijn, en ze dus vaker gezien waren, was het stil. Niet alleen stil omdat er geen mensen waren, maar ook was er totaal geen grondeekhoorn te zien. Ietwat verbaasd en wat teleurgesteld kwamen we weer op het wandelpad, dan maar richting huis, het is niet anders….soms zit het mee soms zit het tegen nietwaar…..

Afijn na een wat overbodige omweg, door een overvolle parkeerplaats en een wegomleiding, door die beruchte hockeywedstrijd kwamen we toch nog op de plaats van bestemming.
Klein stukje lopen en we waren midden in het bos, op zich echt een leuk bos. Het was zondag en prachtig weer dus er waren best wat families op pad.

eekhoorntjes, natuur, wandelbos
Even een verdieping lager bekijken of dat ook lekker is wat er ligt.

Totdat……..jaja ze bestaan nog……er een dame aankwam en ons vriendelijk groette, “goedemiddag….zijn jullie op zoek naar de grondeekhoorns ?eh ja dat klopt…. maar ze zitten er niet meer? Oh jawel hoor, maar niet hier….kom ik loop wel even mee naar de juiste plek.”

En ja hoor, aangekomen op de plek zagen we al snel de eerste grondeekhoorn wegschieten. Wat zijn ze klein!!!! Ik weet niet wat ik qua grootte had verwacht, maar zeker niet dit formaatje. Er lag een grote boomstam wat mooi dienst kon doen als bankje voor ons. Dus snel onze spullen uitpakken en afwachten.

Nou ik kan je vertellen de grondeekhoorns hadden er zin in. De 1 na de ander kwam tevoorschijn en mijn camera ratelde maar door. Geweldig om te zien dat ze ook totaal eigenlijk niet schuw voor mensen zijn. Dit komt waarschijnlijk omdat ze er al heel lang zitten en ook door verschillende mensen gevoerd worden. Het gaat mij te ver om te zeggen dat ze tam zijn, want dat zijn ze echt niet, maar bang uitgevallen zijn ze ook weer niet.

siberische grondeekhoorn, wandelbos, tilburg
Zo leuk hoe ze het eten tussen hun pootjes nemen en dit dan heel snel in die wangen stoppen.
boomstam, uitkijkpunt, eekhoorntje, grondeekhoorn
Als je er eenmaal zit, zie je ze al snel overal. Hier lekker hoog en droog op een uitkijkpunt om te kijken of de kust wel veilig is om naar beneden te komen.
eekhoorns, Siberisch, grondeekhoorn
Even goed poseren voor de foto. Fotogeniek zijn ze ook al hahaha
genieten, grondeekhoorns, eekhoorn, wandelbos, wildlife
Dit is wel 1 van mijn favoriete foto's van de Siberische grondeekhoorns. Het licht speelde dan ook heel goed mee.
grondeekhoorns, doorkijkje, boomstam, wandelbos-tilburg
Over het algemeen zijn ze echt razendsnel. Soms blijven ze gelukkig even op 1 plekje stilstaan.
grondeekhoorns, wildlife, eekhoorn, wandelbos-tilburg, vrije-natuur
Hoog en droog lijkt deze grondeekhoorn te denken....hoewel dat maak ik ervan dat hij dat denkt want voor ik het wist was ie weer beneden en verdwenen.

Als kadootje kwam ook nog eens de rode eekhoorn een bezoekje brengen. Deze is een stuk schuwer en is hierdoor wat moeilijker te fotograferen.

Zo plots als hij er was, zo snel was de rode eekhoorn ook weer verdwenen. Hij schoot de hoge bomen in alwaar hij lange tijd vanaf een tak naar beneden zat te gluren. Helaas voor ons kwam hij niet meer beneden om zich te laten bewonderen en op de foto te laten zetten, maar ja toch super leuk dat hij/zij zich even liet zien. Dit laatste gebeurt niet zo vaak heb ik mij laten vertellen.

Ik heb in ieder geval genoten van de Siberische grondeekhoorns. Leuk als je na het lezen van dit blogje een reactie achterlaat.

rode-eekhoorn, eekhoorn, wandelbos, kiekeboe
Even gluren vanachter de boom en onze blikken vingen elkaar. Echt een kadootje hoor deze foto.
boomstronk, klimmen, eekhoorn, pluimstaart
De rode eekhoorn is vliegensvlug, als een speer vloog hij de boomstronk omhoog op zoek naar wat lekkers.
eekhoorns, rode-eekhoorn, boomtak, wandelbos, pluimstaart
Hoppa daar ging ie er weer vandoor. Zijn mooie pluimstaart hoog omhoog in de lucht.

4 gedachten over “Grondeekhoorns”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.