Sunrise-Gouderak

Zoeken naar diverse Categorieën

Sunrise in Gouderak

03.15 uur, ik wordt wakker van de wekker. Mijn hemel….wie zet er nou zijn wekker om 03.15 uur zeg, dat is midden in de nacht. Nouja ik dus, ik heb bewust mijn wekker gezet, want er staat een afspraak om 04.30 uur gepland om een Sunrise te gaan fotograferen.

Vroeg op staan is niet echt mijn ding, en midden in de nacht al helemaal niet, maar ik moet zeggen…..ik sta redelijk snel naast mijn bed. Mijn spullen had ik de avond ervoor al klaar gelegd dus het was puur een kwestie van aankleden, ontbijten, spullen pakken en gaan.

 

sunrise, gouderak, grondmist, zonsopkomst
Landweggetje door de weilanden

Doordat het zo mistig was en wat bewolkt, lukte het de zon niet om al zo vroeg fel tevoorschijn te komen. Het geeft dan wel weer een wat apart effect aan de foto’s, dat dan weer wel.

Ondanks dat het erg vroeg was vanmorgen heb ik er geen moment spijt van gehad. Wat is de natuur toch eigenlijk mooi, zeker zo ’s morgens vroeg als ze wakker wordt en een nieuwe dag begint.

Helemaal volgens schema zit ik om 04.00 uur in de auto. Onderweg was het echt bizar, los van het feit er bijna niemand op de weg was, duhuh logisch want wie gaat op dit tijdstip nou de weg op, er was heel veel mist onderweg. Oke dat beloofd wat.

De rit ging naar Gouderak, en op 1 van de vele polderweggetjes stopte we. Dit was the place to be. En dat was het dan ook echt, de koeien in het gras….hier en daar een leuk houten hek….een watertje en niet te vergeten….de grondmist.

sunrise, gouderak, grondmist, zonsopkomst
Voorzichtig probeert de zon door de bewolking te komen
sunrise, gouderak, grondmist, zonsopkomst
Mooie weerspiegeling in het water, waar toch wel wat mist boven hangt
sunrise, gouderak, grondmist, zonsopkomst
Heerlijk die grondmist, de druppels hangen aan de (uitgebloeide) narcissen.
sunrise, gouderak, grondmist, zonsopkomst
Op een apart stukje staan de Schotse Hooglanders lekker te grazen. Ze hebben geeneens in de gaten dat ze worden bekeken.

4 gedachten over “Sunrise-Gouderak”

 1. Hallo Nancy,

  We wonen in dezelfde stad zag ik net. Was toevallig op zoek naar beelden van rups Kleine nachtpauwoog en belande zo op je site.
  Je bent een stuk actiever dan ik zie ik al en het resultaat is in ieder geval een reeks van prachtige beelden.

  Kleine opmerking, de uitgebloeide gele bloemen betreffen Gele lis, een moerasplant.
  Leuk dat je ook rupsen doet. Er zijn niet zoveel “gewieberden” die zich daar mee bezig houden. Krijg zelf altijd van die reakties als, “wat moet je nou met rupsen”.
  FB verzoekje gedaan, vind het wel leuk om je te volgen.

  Groetjes,

  Jan van Holten

  1. Hoi Jan, je FB verzoekje inmiddels goedgekeurd. Dankje wel voor het leuke compliment over “mijn rupsen” maar je hebt zelf ook al een hele verzameling zag ik zo even snel.
   groetes
   Nancy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.