vossen in de vrije natuur

Vossen

De vos stamt af van de hondachtigen en is een van de grootste roofdieren die nog vrij in de Benelux voorkomen. Vossen jagen alleen, meestal ‘s nachts en in de schemering, maar in onverstoorde gebieden jaagt hij liever overdag.

De vos eet bijna alles. Hij kan hard rennen, tot zo’n 60 km per uur, alhoewel 6 tot 13 km per uur de normale snelheid is. Zijn prooien zijn meestal kleine en middelgrote prooidieren, zoals grote kevers, muizen, konijnen, vogels en egels. Ook vruchten en bessen worden gegeten door de vos.

Het is inmiddels geen geheim meer dat je in de AWD, de Amsterdamse Waterleiding Duinen een aantal vossen makkelijk kunt spotten.

Klik op een foto naar keuze in de gallery om hem in groter formaat te bekijken
vossen in de vrije natuur

of ga terug naar de
Dieren Pagina