Eekhoorns

Eekhoorns

De eekhoorn is een dagdier dat zich meestal vlak na zonsopgang laat zien. ‘s Winters laten ze zich alleen ‘s ochtends zien.
Een eekhoorn houdt geen winterslaap, in plaats daarvan houdt hij zich bij gure dagen in zijn nest verborgen en bezoekt hij op betere dagen ‘s ochtends zijn wintervoorraad.

Met lange, gekromde klauwen kan de eekhoorn makkelijk in bomen klimmen en van tak naar tak springen. De pluimstaart dient als roer, waarmee hij zijn sprong kan sturen.
De lange staart, de elegante wijze van het voortbewegen en de pluimpjes op de oren geven de eekhoorn een hoge aaibaarheidsfactor.

Klik op een foto naar keuze in de gallery om hem in groter formaat te bekijken
eekhoorns

of ga terug naar de
Dieren Pagina