Vogelhut Vuren

Torenvalken

Zoeken naar diverse Categorieën

Torenvalken

Al enige dagen zag ik op Facebook foto’s voorbij komen van torenvalken. Deze zaten dan samen op een paaltje of, en dat was de doorslag, ze zaten bovenop elkaar. Juist ja een paring. Nou dat wilde ik natuurlijk ook wel eens vastleggen met mijn camera. Een onderzoek was zo gestart en wat bleek….het koppeltje torenvalken wat de show stal op de foto’s kwamen uit Vuren. Vanuit vogel hut Vuren wel te verstaan. Nou was ik daar al eens eerder geweest, met hetzelfde doel de torenvalken te fotograferen, alleen was het toen niet gelukt. Die keer was in augustus, toen hebben we de groene specht heel mooi kunnen fotograferen, maar helaas geen torenvalk gezien. Hopelijk nu meer kans.

Een afspraak was snel gemaakt, 03 maart was het zover. Aangekomen bij de hut zagen we al snel de eerste torenvalk zitten. Deze vloog uiteraard snel weg, want ja ze zijn natuurlijk niet handtam. Gelukkig betekende het dus wel dat ze er dit keer nog waren. Eenmaal de camera’s geïnstalleerd begon het wachten. Het doel was 2 torenvalken samen op een paaltje en/of een paring te fotograferen. Lang hoefde we niet te wachten, want al snel landde de torenvalken op de paaltjes. Beide op een apart paaltje, dat dan wel.

torenvalk, muis, roofvogel, vogelhut-vuren
Even zoeken, had ik hier nou geen muis liggen ?
torenvalk, vuren, vogelhut, muis-gevangen
Een heerlijke muis in zijn pootjes
torenvalk, vuren, vogelhut, muis-gevangen
Met de muis in zijn bek lijkt hij aanstalten te maken om weg te vliegen

Paring

De torenvalken deden goed hun best en lieten zich van alle kanten bewonderen. De camera’s klikte volop. Helaas bleven beide op hun eigen paaltje zitten. Ja dat gaf natuurlijk weer keuze stress, want ja je kan met je camera maar focussen op 1 paal natuurlijk. Uiteindelijk vlogen ze beide weer weg en kon er weer rustig adem worden gehaald in de hut. Wat was dit gaaf, dit was al meer dan vorige keer in augustus, en het was nog vroeg dus dat beloofde nog wat voor de rest van de dag.

Op een gegeven moment zagen we het vrouwtje een stukje verderop voor ons op een hoge paal zitten. En ja hoor daar kwam het mannetje ook aangevlogen…. Het zal toch niet…..???

torenvalken, paring, vogelhut-vuren, lente
Torenvalk man komt aangevlogen....
torenvalken, paring, vogelhut-vuren, lente
...hij doet een poging om te landen op het torenvalk vrouwtje...
torenvalken, paring, vogelhut-vuren, lente
...gelukt, de paring kan beginnen....
paring-torenvalken, lente, torenvalken, vogelhut-vuren
Het vrouwtje lijkt eerst wat verrast, maar laat het gebeuren....De paring is een feit.

Doel voor de helft bereikt

Yeahhhhh zomaar een paring mogen fotograferen. Ik kan je zeggen dat de adrenaline door mijn lijf vloog. Dit was echt super gaaf om mee te maken zeg. Beetje jammer dat de afstand toch wel wat verder weg was dan lief was maarja…hey, wel een paring yeahhhhhh

We hadden echt mazzel met het feit dat deze paring in ons zicht was, want er waren meerdere paringen die dag door de schatjes maar helaas net buiten schot voor onze camera’s.

Helaas is het niet gelukt om de torenvalken samen op een paaltje te fotograferen. Ach zo blijft er nog iets te wensen over voor een volgend keer niet waar. Het was in ieder geval een heerlijke dag waarbij we ook nog bezoek kregen van de Blonde Buizerd. Hier zijn natuurlijk ook meer dan genoeg foto’s van gemaakt. Deze kan je in dit blog bekijken.

torenvalken, muis, prooi, vogelhut, vuren
Er gaat niets boven een heerlijk hapje muis.
torenvalken, natuur, roofvogels, vogelhut, vuren
Na het eten van al die muizen moet natuurlijk wel de snavel gepoetst worden.
torenvalken, natuur, roofvogels, vogelhutvuren
Handige pose....aan het oefenen voor een balletvoorstelling?

4 gedachten over “Vogelhut Vuren, met koppel Torenvalken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.