Cooper en Spencer

Ik heb altijd gezegd als ik voor nieuwe katten ga dan wil ik er 2 uit 1 nestje, welke combi dat was maakte mij niet uit. Broertje-broertje, broertje -zusje, zusje-zusje, alles was goed.

In januari 2021 was het dan zover, twee prachtige Maine Coon kittens kwamen bij ons wonen en kregen de namen Cooper en Spencer.

Zoeken naar diverse Categorieën

Aangezien ik heel graag een mooie foto van mijn mooie Maine Coon mannen, Cooper en Spencer, in de gang wilde hebben moest er natuurlijk een fotoshoot ingepland worden. Online had ik een mooie achtergrond gekocht van vinyl. OMG wat een ellende dat krijg je natuurlijk opgevouwen in de brievenbus geleverd en zit vol met vouwen. Help….wat nu, hoe krijg ik die vouwen er in godsnaam uit zeg. Nou het antwoord is …. NIET. Helaas het is niet te strijken en nat maken en uit laten hangen werkt ook niet, jammer joh.

Gelukkig wist een goede vriend raad. Het is namelijk niet erg als je de belichting maar goed krijgt en de juiste instellingen gebruikt. “Ehhhhh oké,… natuurlijk schat …..ehhhhh”, daar snap ik natuurlijk geen snars van. “Wil je mij dan asjeblieft komen helpen schat?” “Tuurlijk wil ik dat lieverd.” En zo was de afspraak al snel gemaakt. Lampen, statieven en een grote paraplu werden meegenomen voor de shoot. Mijn hemel wat een zooi voor een paar foto’s zeg. Tijdens het opzetten kwamen Cooper en Spencer regelmatig even inspecteren wat er toch allemaal gebeurde op de tafel. Ze vonden het stik interessant, nou dat komt mooi uit want dat beloofd wat voor de foto’s zou je denken.

Fotoshoot, Cooper, Spencer, Maine-Coon
Cooper en Spencer zijn klaar voor de fotoshoot
Fotoshoot, Cooper, Spencer
Het is de bedoeling dat jullie samen in de lens kijken.....niet naar elkaar ??

Nou kan ik natuurlijk vertellen dat de fotoshoot heel gladjes verliep en Cooper en Spencer precies deden wat ze moesten doen maar…………… niets is minder waar natuurlijk. Die grote oren van de mannen die werken natuurlijk nog voor geen meter. Als je dan de 1 op de plek hebt waar je wil en je gaat de ander een soort van positioneren vliegt de ander weer weg hahaha. Het is echt wel een uitdaging om de 2 schatten mooi vast te leggen hoor. Ik was in ieder geval super blij dat ik hulp had want alleen is het niet te doen. Misschien ooit in de toekomst als ze wat groter zijn en door hebben dat ze die oren hebben om te luisteren ? Wie zal het zeggen. Hoewel…het is ook eigenlijk super leuk om dit met zijn tweeën te doen.

Uiteindelijk met wat snoepjes, speelgoed en heeeeeeeel veel geduld is het toch gelukt om de tweeling er mooi op te krijgen. Grappig detail is wel dat wanneer je ze naast elkaar ziet zitten je wel heel goed kan zien dat Spencer een stukje kleiner is dan Cooper. Dat beloofd nog wat voor in de toekomst. Het is natuurlijk geweldig dat ze nog zo klein zijn en alles aan het ontdekken zijn, want alles is spannend en leuk. Ze zijn ook nog super speels en vinden het heerlijk om zo af entoe eens even te komen kroelen. Ik ben alleen zo verschrikkelijk benieuwd hoe ze worden als ze volgroeid zijn ? Worden het grote stoere mannen met een grote kraag en volle staart ? We gaan het zien.

fotoshoot, making of
The Making off....Met wat snoepjes proberen de juiste pose te verkrijgen
fotoshoot, liefde, cooper, spencer
Jahhhh dit is zoals ik in gedachte had.
Spencer, fotoshoot, model
Is het geen echt model ? Beetje jammer dat je je snorharen afbijt Spencer.
fotoshoot, samen-spelen
Proberen met een speeltje de aandacht te trekken.
fotoshoot, gapen, vermoeiend
Spencer krijgt lol in de fotoshoot en begrijpt eindelijk wat de bedoeling is.....lachen voor de foto ....
Cooper, fotoshoot, maine-coon
Cooper is toch wel heel fotogeniek en vind het prima allemaal. Druk aan het oefenen op zijn Coon look.
fotoshoot, cooper en spencer
Hier smelt je toch van....mijn schatjes. Cooper zit links (is echt wel wat groter en voller)Spencer zit rechts (gewoon ietsie pietsie smaller en kleiner als zijn grote broer) Cooper was de tweede uit het nestje van 5 en Spencer nummer 4 van het nestje....wellicht dat dat er mee te maken heeft ?

Ik had op Pinterest een idee gevonden wat ik eigenlijk wel super leuk vind om ook te gaan doen. Namelijk om een foto te maken als ze 3 maanden zijn, en een foto als ze volgroeid zijn en dan het liefst in dezelfde pose en deze foto’s samen te voegen tot 1.

Bij een Maine Coon kan het  wel 4 a 5 jaar duren voor ze helemaal volgroeid zijn. Dus voorlopig hebben we nog wel even te gaan. Het gewicht van een volwassen Maine Coon kater kan wel 9 tot 10 kilo worden…..

Cooper en Spencer wegen nu met 3.5 maand 2,2 kilo hahaha 
Zouden zij ook zo mooi en groot worden als het voorbeeld hiernaast van Pinterest ?

Wie weet, over een aantal jaar opnieuw een shoot, hopelijk zijn de snorharen bij beide mannen dan weer aangegroeid en laten ze die met rust.  Nu bijten ze de snorharen bij elkaar af…..de gekkies. Voor nu is het natuurlijk vooral vreselijk veel genieten van deze mooie mannetjes, die ooit….ooit echt wel stoere en grote katers gaan worden. 

uitdaging, fotoshoot, pinterest
Het idee van Pinterest....nog even geduld 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.