Cooper en Spencer

Ik heb altijd gezegd als ik voor nieuwe katten ga dan wil ik er 2 uit 1 nestje, welke combi dat was maakte mij niet uit. Broertje-broertje, broertje -zusje, zusje-zusje, alles was goed.

In januari 2021 was het dan zover, twee prachtige Maine Coon kittens kwamen bij ons wonen en kregen de namen Cooper en Spencer.

Zoeken naar diverse Categorieën

Na een periode van verdriet om het verlies van Yentl kwam dan toch het besluit om op zoek te gaan naar 2 nieuwe kittens. Of dit nou katertjes of poesjes werden dat maakte mij niet uit, maar het moesten er wel 2 uit 1 nestje worden. Eigenlijk heb ik zolang ik op mijzelf woon al katten gehad, en dan vaak ook met zijn tweeën, maar hoe jong of oud ze ook waren, ze lagen nooit lekker knus bij elkaar. En dat was nou juist mijn intentie, dat wanneer ik dan zou gaan werken de twee schatjes elkaar hadden en eventueel troost konden zoeken bij elkaar. Ondanks dat ik die ervaring nooit heb mogen meemaken heb ik toch wel genoten hoor van mijn lieverds in de loop der jaren.

Keuze

Als je dan de beslissing hebt genomen om weer opnieuw te gaan beginnen met 2 kittens komt al snel de vraag, maar welke dan? Nou hebben zowel mijn zus als mijn moeder Maine Coons, en ik zal je zeggen wat een geweldig ras is dat zeg. Ontzettend lief van karakter maar wel een stuk groter dan de huis-tuin en keuken kat en met uiteraard een geheel eigen willetje zoals de meeste katten.

Het grote googlen begint. Er komen wel 100 foto s voorbij via google als je alleen al kittens in typt, en die zijn allen even schattig maarrrrrrrrr……als je dan Maine Coon kittens intikt ben je eigenlijk al verkocht. Nouja wij dan hahaha de keuze is gemaakt het worden 2 Maine Coons kittens.

Cattery

Nadat de keuze en de beslissing was gevallen dat het Maine Coon kittens zouden worden kon ik gerichter gaan zoeken, want ja een Maine Coon kitten vind je niet zo snel in een asiel dus dat wordt Cattery’s opzoeken op internet. Het was een flinke zoektocht, want niet alle Cattery’s die ik had gevonden via internet hadden kittens. Ik had er heel wat gemaild maar van allemaal kreeg ik antwoord terug dat er een wachtlijst was of dat de kittens die zij dan toevallig wel hadden al besproken waren.

Een wachtlijst zou zomaar een goed half jaar tot een jaar kunnen duren. Een grote teleurstelling dus, dit had ik absoluut niet verwacht zeg. De Cattery waar de Coons van mijn zus en moeder vandaan kwamen wist te vertellen dat het nu in deze Corona tijd een ware hype was en er een run was op kittens. Voor de Cattery’s super fijn natuurlijk, maar voor mij even een flinke domper.

Baileys, maine-coon, kater
Baileys de Maine Coon kater van mijn zus
Maine Coon, kittens, raskat, beslissing nementen
Jack en Guus, de twee Coons van mijn moeder

6 gedachten over “de Beslissing, altijd lastiger dan het lijkt”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.