nancyderidder-fotografie

Zwart/Wit fotografie

zwart/wit foto's

Zwart / Wit Foto's

Zwart/Wit foto’s, de 1 vind het geweldig en de ander vind het helemaal niks. Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik niet alles mooi vind in Zwart/Wit, maar sommige foto’s vragen er gewoon om. Één ding is zeker, een Zwart/Wit foto verveelt nooit en blijft aantrekkelijk, ongeacht het onderwerp.

Soms geeft het een foto net wat meer als er toch een heel klein beetje kleur in zit. Dus niet geheel Zwart/Wit. Ik doe dat soms bij de luchten, hierdoor krijgt het beeld net even wat extra’s. 

De foto’s worden overigens wel gefotografeerd in kleur, deze worden dan later in Photoshop omgezet naar Zwart/Wit. 

In principe kunnen alle onderwerpen in het Zwart/Wit omgezet worden. Vaak denken we bij landschapsfoto’s of foto’s van dieren dat deze in kleur moeten omdat deze dan beter uitkomen. Maar soms sta je versteld als als je ziet wat voor impact het heeft op het beeld als deze wordt omgezet naar Zwart/Wit.

Kijk maar eens naar de foto’s van de dieren die hier op deze pagina staan. Ik vind ze persoonlijk echt geweldig. Het is dat ik geen plek meer heb in mijn huis, anders had ik ze op zeker in het groot uitgeprint en opgehangen in een mooie lijst.
Maarja zo denk ik erover, het blijft gewoon toch een kwestie van smaak. 

error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.