nancyderidder-fotografie

Test

profielfoto, nancyderidder, home, index

Welkom op de website van nancyderidder-fotografie. Een website vol met foto’s van diverse onderwerpen. Al deze foto’s zijn door mij persoonlijk gemaakt. Het creëren van fantasie foto’s of foto-manipulaties, hoe je het ook noemen wilt, is ook een grote passie van mij. Dit verdiende dus uiteraard ook een apart plekje op deze website. 

De foto’s zijn onderverdeeld in diverse categorieën, wanneer je op het mapje naar keuze klikt ga je naar de desbetreffende pagina. Het wijst zich eigenlijk allemaal vanzelf, het is echt geen hogere wiskunde, dat was overigens ook niet mijn favoriete vak op school, maar dat even terzijde.

Soms worden mijn foto’s ook wel gebruikt voor bijzondere projecten. Enkele voorbeelden hiervan kan je vinden op de pagina projecten. Dus kom je nou een foto tegen waarvan je denkt, goh die zou ik wel willen hebben of voor een bepaald doeleinde kunnen gebruiken? Schroom dan niet en neem even contact met mij op, dan komen we er vast wel samen uit. Een foto gebruiken zonder toestemming vind ik echt niet tof en is ook eigenlijk not done. 

Fantasie foto's

Als kind zijnde was ik al gek op sprookjes en had dan ook een flinke dosis fantasie. Mijn liefde voor sprookjes is nooit verloren gegaan. Ook mijn fantasie gaat er nog wel eens met de werkelijkheid vandoor. Het feit dat je een eigen foto kan creëren tot iets wat eigenlijk helemaal niet kan vind ik geweldig, dus ja de stap om dit te combineren met de hobby fotografie was snel gemaakt.

De meeste foto’s zijn met een grote schep humor, maar soms, heel soms neemt mijn gevoel de overhand en lukt het mij om dit gevoel in de foto terug te laten komen. Deze bewerkingen hebben voor mij dan ook een bijzondere waarde, omdat deze veelal weer het gevoel oprakelen wat ik toendertijd had bij het maken van die bewerking. 

Dieren spelen meestal de hoofdrol in mijn fantasie foto’s.  Soms speel ik dan ook met de gedachte om er, met het verzonnen verhaal in mijn hoofd, een kinderboek van te schrijven. Ach ja dromen….wie weet worden mijn dromen nog eens werkelijkheid, wie zal het zeggen, maar voorlopig is dit nog maar een fantasie.

bewerkingen, fantasyfoto's, manupulatie, schiedam, schiedam-centrum
Fantasie foto's
Roodpootvalk, roofvogels, valken. falcon, vogels
Vogels
genieten, grondeekhoorns, eekhoorn, wandelbos, wildlife
Wildlife
weidebeekjuffer, blauw, juffer, macrofotografie
Insecten

Dieren

Dierenfotografie, zo ontzettend leuk om te doen. Het vergt vaak enige voorbereiding, een flink portie geduld en toch ook wel een snufje geluk. Als alle omstandigheden dat lukken zoals jij dat wilt dan geeft dat een enorme kick. Het blijven tenslotte toch maar dieren in de vrije natuur en die late zich niet vertellen wat te doen.

Paddenstoelen

In de herfst is het de mooiste tijd voor paddenstoelen. Ik heb er veel mogen fotograferen maar heb nog lang niet alle soorten voor mijn lens gehad.

Wat een superleuke variant is op het fotograferen van paddenstoelen is het spelen met licht. Ook wel Lightpainting genoemd.

watervallen, natuurfotografie
Watervallen - Landschappen en Lange Sluitertijden

Natuur

We staan er nooit zo bij stil, maar de natuur is natuurlijk echt heel mooi. Wanneer je het over natuurfotografie hebt dan denk ik vooral aan mooie landschappen, watervallen maar ook aan grotere wateren met aanlegsteigers of, ook altijd super leuk, paaltjes in het water. Het laatste is dan weer geweldig om met lange sluitertijden te werken wat het water lekker strak trekt.

Met name watervallen en het fotograferen met lange sluitertijden zijn bij mij favoriet. Helaas zijn er in Nederland niet zoveel watervallen te vinden maar gelukkig kom ik ze op mijn reizen wel vaak tegen. Ik heb inmiddels een leuke gevarieerde verzameling watervallen bij elkaar gefotografeerd.

Qua jaargetijde vind ik de Lente en de Herfst eigenlijk het mooist om verschillende landschappen te fotograferen. Hoewel ik eerlijk moet bekennen dat ik een tijd terug voor het eerst het kruiend ijs heb mogen vastleggen. Wauw dat is dan toch ook wel weer heel gaaf om te zien zeg. Beetje koud dat wel, maarja wel heel bijzonder om te mogen zien.

Weersverschijnselen

Zonsopkomsten, sunrise, vroeg-op, natuurfotografie
Zonsopkomst

’s morgens is de natuur op zijn mooist. Het is er rond de tijd dat de zon op gaat komen heerlijk rustig. De vogels fluiten en je bent 1 met de natuur. Klein nadeel, je moet er soms erg vroeg voor je bed uit. Laat dat nou net niet 1 van mijn beste kwaliteiten zijn.

zonsondergangen, sunsets, natuurfotografie
Zonsondergang

Aan het einde van een drukke dag is het geweldig op nog even een mooie zonsondergang mee te pakken. De mooiste zonsondergangen hebben een bewolkte lucht. Een strak blauwe lucht is eigenlijk maar saai. Geen 1 sunset is hetzelfde, dat maakt het super bijzonder.

onweer, donder-bliksem, natuurfotografie
Onweer

Onweer is er, in tegenstelling tot de zonsopkomst en de zons-ondergang helaas niet elke dag. Wanneer het er wel is komt er vaak ook een bak regen mee uit de lucht vallen. Soms heb je mazzel en kan je voordat de bui echt losbarst wat mooie foto’s maken.

Bezienswaardigheden

Elke stad heeft wel zijn eigen bezienswaardigheden. Zo is Rotterdam bijvoorbeeld bekend om zijn architectuur. Voor fotografen is Rotterdam dan ook een fijne plek om te zijn aangezien er veel is om te fotograferen in deze stad. Sommige objecten zijn ook super mooi in het zwart-wit. Deze vorm van fotografie kan niet iedereen waarderen, de 1 vind het geweldig en de ander moet er niets van hebben. Persoonlijk ben ik het in de loop van de tijd meer gaan waarderen. Sommige objecten lenen zich er ook speciaal voor. 

Kastelen zijn ook een bezienswaardigheid op zich. Het verbaasde mij hoeveel kastelen er eigenlijk nog zijn in Nederland. Van hele bekende kastelen, zoals bijvoorbeeld het Muiderslot, als de wat minder bekende kastelen, ze zien er allemaal sprookjesachtig uit. Helaas zijn niet alle kastelen uit de geschiedenis bewaard gebleven en zijn hier soms alleen nog wat overblijfselen van over.

zwart-wit fotografie, black-white, natuur, landschap, geijerlay
Bezienswaardigheden
urbex, urban, vergane-glorie, chateau, nootebohm
Urbex
noorwegen, houten-huis, reizen, vakantie
Reizen
error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.