Uilen, velduilen, steenuilen

Steenuilen

nancyderidder-fotografie.nl

nancyderidder-fotografie.nl

De Steenuil is een kleine uil van ongeveer 22cm met felle gele ogen en witte wenkbrauwstrepen, het is de kleinste uil uit de Benelux. De Steenuil is ook dikwijls overdag actief en is te zien op knotwilgen of weidepaaltjes, te genieten van het zonnetje.

Het voedsel van de Steenuil is aangepast aan zijn grootte, hij pakt wel muizen als hij kan, maar ook veel regenwormen, kevers en andere insecten, soms zelfs kikkers. Hij heeft verschillende jacht technieken, loeren vanaf een paaltje, over de grond lopen en rennen of jagen vanuit een lage vlucht.

De Steenuil heeft het liefst een landschap met weilanden, knotwilgen, fruitbomen en oude schuurtjes. Bloemrijke weilanden zijn een echt muizen en regenworm paradijs, dus daar vind hij veel voedsel.
Knotwilgen, fruitbomen en schuurtjes hebben dikwijls holletjes waarin de Steenuil zijn jongen groot kan brengen. Hagen en houtkanten zijn plaatsen waar hij zich kan verschuilen.

Onder het kopje roofvogels vind je nog een aantal foto’s van uilen, onder andere de Sperweruil en de Oehoe, kan je hier vinden.

Klik op een foto naar keuze in de gallery om hem in groter formaat te bekijken
uilen, steenuil, bosuil, velduil, oehoe

of ga terug naar de
Dieren Pagina

error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.