nancyderidder-fotografie

Macro-fotografie

Macrofotografie

Macrofotografie is het fotograferen op korte tot zeer korte afstand van bijvoorbeeld rupsen, vlinders, libellen of insecten, met de bedoeling deze zo groot mogelijk af te beelden, zodat details zichtbaar worden die met het blote oog haast niet zichtbaar zijn. Het beste doe je dit uiteraard met een macrolens.

Uiteraard moet je onderwerp scherp in beeld zijn om zo alle details te kunnen zien, het mooiste is nog om dan de achtergrond wat vaag te hebben, op deze manier springt je onderwerp er nog meer uit. Om ervoor te zorgen dat de foto scherp is moet je hiervoor zo goed als mogelijk haaks op je onderwerp te zitten. De mooiste resultaten haal je toch als je ook nog eens met een statief werkt.

Zo heel vroeg in de ochtend heb je kans dat de vlinders en libellen nog met dauw zitten, hierdoor zijn de vleugels te nat om te vliegen. ’s Morgens zijn ze dus niet zo actief als in de middag, wanneer de vleugels volledig droog zijn. Rupsen daarentegen hoeven niet perse zo vroeg in de ochtend, gelukkig maar want vroeg opstaan is niet echt favoriet bij mij.

rupsen, macrofotografie, natuur, hermelijnrups
Rupsen
vlinders, macrofotografie, oranjetipje
Vlinders
Juffers, libellen, macrofotgrafie, heidelibel, waterjuffer
Juffers en Libellen
sprinkhaan, bladwesp, tijgerspin, macrofotografie
Overige Insecten
error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.