dieren in de vrije natuur, eekhoorns, vossen, ijsvogels, uilen, roofvogels, puffins, insecten, vlinders, libellen, rupsen

Dieren in de vrije natuur

Wie aan dieren denkt denkt misschien al snel aan een dierentuin. Ik was dan ook heel vaak te vinden in de verschillende dierentuinen die Nederland rijk is. Toen ik echter in de gelegenheid kwam om dieren in de vrije natuur te fotograferen, was ik helemaal om, voor mij geen dierentuinen meer, maar heerlijk op pad in de vrije natuur en de uitdaging aan gaan om een vos, eekhoorn of wat voor je dier je ook mag tegenkomen zo goed mogelijk te fotograferen.

Dit is absoluut een uitdaging kan ik je zeggen. Je kan een vos of een eekhoorn nou eenmaal niet vertellen waar hij of zij moeten gaan zitten voor de foto. Om dan nog maar te zwijgen van de Vogels in het algemeen, denk je net dat je bijvoorbeeld een uil net mooi in beeld hebt…..vliegt ie weg…..zo jammer.

Het fotograferen van insecten wordt ook wel Macrofotografie genoemd.
Aangezien ook de insecten in de vrije natuur leven, zoals vlinders en libellen maar helaas ook de wespen en muggen, verdienen zij toch wel een plekje op deze pagina.

Het is heerlijk om in het voorjaar de vrije natuur in te gaan om de insecten te fotograferen, een klein minpuntje is toch wel dat je hiervoor erg vroeg je bed uit moet. Zo heel vroeg in de ochtend heb je kans dat de vlinders en libellen nog met dauw zitten, hierdoor zijn de vleugels te nat om te vliegen. ‘s morgens zijn ze dus niet zo actief als in de middag, wanneer de vleugels volledig droog zijn.

Vogels

klik hier om meer foto's van puffins te bekijken
Puffins
klik hier om meer foto's van roofvogels te bekijken
Roofvogels
klik hier om meer foto's van uilen te bekijken
Uilen
klik hier om meer foto's van ijsvogels te bekijken
IJsvogels
klik hier om meer foto's van overige vogels te bekijken
Overige Vogels

Dieren in het algemeen

klik hier om meer foto's van vossen te bekijken
Vossen
klik hier om meer foto's van eekhoorns te bekijken
Eekhoorns
klik hier om meer foto's van bevers te bekijken
Bevers
klik hier om meer foto's van overige dieren te bekijken
Overige Dieren

Insecten

klik hier om meer foto's van juffers en libellen te bekijken
Juffers en Libellen
klik hier om meer foto's van rupsen en vlinders te bekijken
Rupsen en Vlinders
klik hier om meer foto's van overige insecten te bekijken
Overige Insecten