bewerkingen, fantasie, fotomanipulaties

Bewerkingen

nancyderidder-fotografie.nl

nancyderidder-fotografie.nl

Bewerkingen

Als kind zijnde was ik al gek op sprookjes. Als ik mijn ouders zo hoor had ik ook al behoorlijk wat fantasie. Dagdromen was absoluut niets vreemds voor mij, nu nog niet trouwens 😉  Niets is lekkerder dan je even in je eigen bubbel terug te trekken en je gedachten lekker de vrije loop laten.

Voordat ik met het echte fotograferen begon deed ik al veel knutselen met afgedrukte foto’s. Hele boekwerken maakte ik ervan. Later werd dit bekend als Scrapboek. Toch gaf mij dat niet genoeg voldoening, ik wilde meer…..

Tijdens mijn zoektocht op het internet, wat het dan precies was wat ik wilde, kwam ik fantasie foto’s tegen. Ik weet nog dat ik dacht, Wow dat is gaaf….hoe doen ze dat in godsnaam ? Verschillende foto bewerkings programma’s werden door mij uitgeprobeerd, weken..maanden gingen voorbij. Tot ik ineens in aanraking kwam met Photoshop.

Ja dit was het programma wat ik zocht, nu nog uitvogelen hoe dat werkt 😉 Om het niet een al te saai verhaal te laten worden, heb ik uiteindelijk gevonden hoe het werkte en kan ik inmiddels met Photoshop aardig wat bewerkingen en fantasie foto’s in elkaar zetten.

Het is best een bewerkelijke klus, maar ik vind het heerlijk om te doen. Lekker mijn gedachten op nul en mij mee laten slepen in mijn eigen fantasie wereld waar ik als kind al gek op was.
Het leuke van fantasie foto’s maken is dat niets te gek is, alles kan en mag in fantasyland. Of het nou een kat is die omgetoverd wordt tot supercat of een kind als elfje verkleed op een paddenstoel, het kan gewoon allemaal.

Een aantal van de bewerkingen die ik heb gemaakt staan hieronder, ik zou zeggen genoeg gekletst, en stap mee in de wereld van mijn fantasie. 

error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.
terug naar boven