nancyderidder-fotografie

Bevers

Bevers

Bevers zijn de grootste knaagdieren van de wereld. Ze hebben een brede, geschubde, horizontaal afgeplatte staart. De poten van bevers zijn vrij kort en de achterste poten hebben vliezen. Zijn kop is stomp en de oren en ogen zijn klein, neus en oren kunnen worden afgesloten bij het zwemmen. Bovendien zit er in de wang een stuk weefsel dat de mond afsluit als het dier onder water knaagt.

Tanden

Tanden van bevers blijven altijd doorgroeien, ze zijn sterk en oranje van kleur.  Ze zijn oranje omdat het glazuur op de tanden oranje van kleur is, dat glazuur maakt zijn tanden sterk genoeg om door bomen te knagen.

Nooit gedacht dat de bevers zulke leuke dieren zijn om te fotograferen. Het is dat ze niet spreken maar de gezichtsuitdrukkingen zeggen vaak al genoeg.

Klik op een foto naar keuze in de gallery om hem in groter formaat te bekijken
Bevers

of ga terug naar de
Dieren Pagina

Helaas was het erg regenachtig, met als gevolg dat het fotograferen wat lastiger was. Hoewel het zulk “slecht” weer was heb ik toch wat leuke foto’s van deze geweldige dieren kunnen maken. Alleen al het feit dat ik ze heb gezien in de vrije natuur was geweldig. Weliswaar reden genoeg om nog eens terug te gaan met wat mooier/droger weer.
Wellicht dat ik dan met droge voeten thuis kom, want door de vele regen die er viel die dag was het pad aardig ondergelopen met water. Hierdoor was het op sommige plekken zelfs zo erg dat ik tot aan mijn enkels in het water stond. Achja…..alles voor de foto zeggen we dan maar he.

error: Sorry op deze foto zit copyright, neem contact op als je deze foto wilt gebruiken.